Spring naar de inhoud

De nieuwste herfstkleuren

WARME STOFFEN VOOR EEN HEERLIJK WARM GEVOEL

Nu de herfst zijn intrede heeft gemaakt en de winter voor de deur staat,  laat de zon zich steeds minder vaak zien. Betekent dit dat de herfst en winter kleurloos zijn? Natuurlijk niet! De herfst is misschien wel het meest kleurrijke seizoen van het jaar. Denk maar aan een herfstbos, dat is vol met geel, oranje, rood, bruin en alles ertussenin.

Zou het niet mooi zijn als je die prachtige, warme kleuren in huis kunt halen? De herfst biedt genoeg inspiratie voor een prachtig interieur, maak daar dan ook gebruik van! In deze blog bespreken we de mooiste herfstkleuren voor in huis en vertellen we hoe je deze terug kunt laten komen in jouw interieur.

BRUIN

De eerste kleur waar je waarschijnlijk aan denkt bij de herfst, is bruin. Dennenappels, kastanjes, bomen, takken op de grond en thee: bruin is overal in de herfstmaanden. Betekent dat dat alles er hetzelfde uitziet? Nee hoor, er zijn eindeloos veel tinten bruin te vinden in de natuur. Dat maakt bruin ook uitermate geschikt als kleur voor in je interieur. Niet zo gek dus dat je het zo veelvuldig ziet terugkomen bij mensen in huis.

Wanneer je bruin in je interieur wilt toevoegen, zijn er talloze manieren om dat te doen. Vaak maak je hierbij gebruik van natuurlijke materialen, wat het herfstgevoel alleen maar versterkt. Denk bijvoorbeeld aan een eikenhouten eettafel, een bank van bruin leer, of een kleed van bruine wol. Wil je de natuur op een unieke manier in huis halen? Hang dan houten jaloezieën voor de ramen. Deze zijn in verschillende bruintinten verkrijgbaar en zijn voorzien van echt houtnerven. Authentieker krijg je het niet!

TERRACOTTA

Deze herfst is er één herfsttint die je extra vaak tegen zult komen in de woonmagazines en daarom ook in dit lijstje wat extra aandacht verdient: terracotta. Deze kleur dankt zijn naam aan de potten van gebakken aarde waar de kleur het meest bekend van is. Niet zo gek dus dat deze kleur een interieur een aards, natuurlijk en rustiek gevoel kan geven.

Wanneer je terracotta in je inrichting gebruikt, maak je een statement. Denk dus goed na voordat je deze kleur gebruikt en gebruik hem met mate. Verf bijvoorbeeld één muur in je woonkamer terracotta, terwijl je je andere muren een neutrale, lichte kleur geeft. Vervolgens kun je de kleurrijke muur complimenteren door bijvoorbeeld mahonie bruine rolgordijnen voor de ramen te hangen.